W k510i jest litowo polimerowa, a nie żadna lit - jonowa... Tak marginesem mówiąc i nie powinno się jej rozładowywać do końca tzn,. do momentu w którym sama padnie. Jak już Ci się kończy bateria to wyłączasz tela i wtedy ładujesz normalnie 12h ;-)
Uważajcie na Li-Pole. Mój kolega z klasy używa takich do modeli latających... Jeżeli taka bateria rozładuje sie do minimum, wtedy puchnie i potem nie nadaje sie do użytku...
MeTTeO
4_NRG [Usunięty]
Wysłany: 2007-04-29, 11:32
Dzięki za rady, bo nie wiedzialem o tym.. chodz na poczatku wskazane jest ladowanie do 12 h.. ozniej jakos do 6 godzin mysle, ze bedzie najlepiej
nic napewno sie niestanie nawet w instrukcji jast napisane zeby 2-3 razy zrobic takie formatowanie ale jak chcesz to mozesz robic nawet 50 razy a im wiecej tym bateria dluzej wytrzyma
angela2905 [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-01, 09:31
taa ;DD wszedzie pisza gdzie indziej,
gdzies ze nie mozna do konca rozladowywac.
gdzie indziej ze nie ladowac tak dlugo w tych fonach ;D
a jeszcze indziej ze 10 h <co>
Sieć GSM: Plus GSM
Sony Ericsson: k510i
Wysłany: 2007-05-02, 11:48
Dokładnie. Wszędzie inaczej piszą i mówią. Ja natomiast słyszałam prawie z pewnego źródła, że baterie w se k510i są li-ion i formowanie takich baterii jest niepotrzebne. Przy kupnie nowego tel. , po rozładowaniu baterii ładujemy ją takie jaki zawsze 2,5 h.
Osobiście tak zrobiłam.
Głównie chodzi o to że telefon przy słabym napięciu baterii wyłącza się ponieważ nie może dostarczyć podzespołom wystarczającego napięcia. Bateria nie jest tak naprawdę do końca rozładowana. Dlatego spokojnie można czekać aż telefon padnie i wtedy formatować baterię. Nie wolno natomiast rozładowywać jej samemu (np. żarówką, diadą itp) ponieważ rozładujemy ją do 0 i wtedy może być lipa.
Karta pamięci: 64 MB
Sieć GSM: Plus GSM
Sony Ericsson: k750i
Wysłany: 2007-05-03, 01:26
Nie wierz im, co piszą w necie. Przez 2,5h za pierwszym ładowaniem, a za drugim ok. 0,5h. Jak pociągniesz dłużej niż 2,5h, może ci się szybko rozładować bateria i potem będzie trzeba ją wyrzucić. Sam nie raz miałem takie kłopoty ale wyszłem z tego bez zakupywania nowej baterii. Radze ci podłącz komórkę do ładowarki zanim bateria padnie (Jeśli będziesz ją miał przy sobie). Wiesz o co chodzi.
_________________ Posty to nie przesada, nawet to nie moja sprawa <lol>.
Jestem ziom specjalista, na Battlefieldzie nie oszczędzam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
darmowe gry java Na tej stronie nie są umieszczone żadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, długość, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.).
Pamiętaj, że pliki objęte prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową.