Regulamin FAQ Szukaj Użytkownicy Profil Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
siwy89x1

Wysłany: 2007-04-17, 12:01   [Mam pytanie] Ładowanie Bateri

Pisza zeby ladować baterie w Sony Ericcsonie K510i do 2,5 h.Ale gdziesz na necie czytałem zeby nie rozładowywać bateri.Dlaczego??

maks18 
gooroo

Sieć GSM: Orange
Sony Ericsson: k800i
Wysłany: 2007-04-17, 12:18   

zależy jaka masz baterię, jonową czy polimerową czy jeszcze inny wynalazek. w 510 raczej to jest litowo jonowa więc spokojnie możesz ją sformatować

xkaa

Wysłany: 2007-04-25, 16:46   

W k510i jest litowo polimerowa, a nie żadna lit - jonowa... Tak marginesem mówiąc i nie powinno się jej rozładowywać do końca tzn,. do momentu w którym sama padnie. Jak już Ci się kończy bateria to wyłączasz tela i wtedy ładujesz normalnie 12h ;-)

MeTTeO

Wysłany: 2007-04-27, 20:33   

Uważajcie na Li-Pole. Mój kolega z klasy używa takich do modeli latających... Jeżeli taka bateria rozładuje sie do minimum, wtedy puchnie i potem nie nadaje sie do użytku...

MeTTeO

4_NRG
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-29, 11:32   

Dzięki za rady, bo nie wiedzialem o tym.. chodz na poczatku wskazane jest ladowanie do 12 h.. ozniej jakos do 6 godzin mysle, ze bedzie najlepiej

DeVo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-04-29, 11:34   

W k510i bateria jest li-ion
http://se24.pl/Sony-Ericsson/K510i.php

ryba_92

Wysłany: 2007-04-30, 15:06   

w salonie mi powiedzieli ze komora musi sie rozladowac a potem nalezy ja ladowac od 8 do 10 h

maro 

Karta pamięci: 512 MB
Sieć GSM: Era
Sony Ericsson: w810i
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2007-04-30, 18:28   

co się stanie jak sformatuje baterie polimerową ??

@Reaper 
Szef lokalnej mafii

Sony Ericsson: Szajsung U800
Wysłany: 2007-04-30, 19:56   

maro, możesz formatować. To tak samo jak byś się spytał: Czy coś się stanie gdy czarny kot przebiegnie mi drogę?

Ważne tylko, aby nie rozładowywać jej całkowicie (jakieś żaróweczki i inne pierdółki) - tak na wszelki wypadek ;)

:] FHU Sabrina :]

maro 

Karta pamięci: 512 MB
Sieć GSM: Era
Sony Ericsson: w810i
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 2007-04-30, 20:16   

aaa... a ja się już wystraszyłem. Czyli nic się nie stanie jak będę do końca rozładowywał baterię ??

kasiunia124

Wysłany: 2007-04-30, 22:33   

nic sie nie stanie a nawet na tym zyskasz, bo wtedy bateria dluzej bedzie Ci trzymac po naladowaniu :)

kawec 

Sony Ericsson: k510i
Wysłany: 2007-04-30, 22:49   

nic napewno sie niestanie nawet w instrukcji jast napisane zeby 2-3 razy zrobic takie formatowanie ale jak chcesz to mozesz robic nawet 50 razy a im wiecej tym bateria dluzej wytrzyma

angela2905
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-01, 09:31   

taa ;DD wszedzie pisza gdzie indziej,
gdzies ze nie mozna do konca rozladowywac.
gdzie indziej ze nie ladowac tak dlugo w tych fonach ;D
a jeszcze indziej ze 10 h <co>

dulo 
/ann mari ;)

Sieć GSM: Plus GSM
Sony Ericsson: k510i
Wysłany: 2007-05-02, 11:48   

Dokładnie. Wszędzie inaczej piszą i mówią. Ja natomiast słyszałam prawie z pewnego źródła, że baterie w se k510i są li-ion i formowanie takich baterii jest niepotrzebne. Przy kupnie nowego tel. , po rozładowaniu baterii ładujemy ją takie jaki zawsze 2,5 h.
Osobiście tak zrobiłam.

mariop20

Wysłany: 2007-05-03, 01:06   

Głównie chodzi o to że telefon przy słabym napięciu baterii wyłącza się ponieważ nie może dostarczyć podzespołom wystarczającego napięcia. Bateria nie jest tak naprawdę do końca rozładowana. Dlatego spokojnie można czekać aż telefon padnie i wtedy formatować baterię. Nie wolno natomiast rozładowywać jej samemu (np. żarówką, diadą itp) ponieważ rozładujemy ją do 0 i wtedy może być lipa.

stachu540 
Farmer Battlefield

Karta pamięci: 64 MB
Sieć GSM: Plus GSM
Sony Ericsson: k750i
Wysłany: 2007-05-03, 01:26   

Nie wierz im, co piszą w necie. Przez 2,5h za pierwszym ładowaniem, a za drugim ok. 0,5h. Jak pociągniesz dłużej niż 2,5h, może ci się szybko rozładować bateria i potem będzie trzeba ją wyrzucić. Sam nie raz miałem takie kłopoty ale wyszłem z tego bez zakupywania nowej baterii. Radze ci podłącz komórkę do ładowarki zanim bateria padnie (Jeśli będziesz ją miał przy sobie). Wiesz o co chodzi.

Odpowiedz do tematu