Wysłany: 2007-05-17, 11:28 [Problem] Zacinajacy sie joystick
OSTATNIO MOJ TATA MIAL PROBVLEM Z PORUSZANIEM SRODKOWEGO GUZIKA TZW.GALKI NASTEPNIE U MNIE POJAWIL SIE TEN SAM PROBLEM CZY MOZNA JAKOS TEMU ZAPOBIEC ? PROSZE O POMOC CO MAM ZROBIC ?
kambol89: dostajesz ostrzeżenie słowne, za pisanie z Caps Lockiem. Napisałeś 3 posty z Caps lockiem jeśli sie to powtórzy dostaniesz warna
89goool [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-17, 14:34
Oczywiście ze jest jak temu zapobiedz trzeba wyczyścić dżojstik np. pałeczka do uszu troszke nakrapiajac olejem by najmiej ja tak robie i mi sie nie psuje
Karta pamięci: 1024 MB
Sieć GSM: Era
Sony Ericsson: K800i
Wysłany: 2007-07-03, 08:11
Wczoraj mój joy był w kiepskim stanie , przeczyściłem i bardzo dobrze chodzi .
DLatego radze wam szyścić i nie marnować kasy na wymiane..
Wystarczy że raz w miesiącu wyczyścisz , nie trzeba tego robić codziennie
Sieć GSM: Plus GSM
Sony Ericsson: k310i
Wysłany: 2007-07-05, 09:49
89goool napisał/a:
Oczywiście ze jest jak temu zapobiedz trzeba wyczyścić dżojstik np. pałeczka do uszu troszke nakrapiajac olejem by najmiej ja tak robie i mi sie nie psuje
aby joy chodził jak nowy należy zdjąć przednią obudowe a nastepnie zdjać tą gałke tzw. joy.. nastepnie opryskac go dezodorantem co zawiera sporą ilośc spiritusu lub zastąpić to spiritusem hehe poczekać chwilkę i telefon złożyć tak jak był... ja tak robie ze swoim SE i joy działa jak należy :D
Abskus [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-11, 20:50
Joystick jest najczęściej uzywanym przyciskiem, toteż, może się wysłużyć i zaburzyć reagowanie na ruch. Można próbować z czyszczeniem go.
Alexandraa [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-11, 21:41
Mój w k500 psuł się notorycznie. I czyszczenie nic nie pomagało. Cały czas był wymieniiany a teraz to już nie wiem co się z nim dzieje bo wziął go WooojaS i leży tak u niego a ja mam na szczęscie nowy...
I nawet odcisk mi się zrobił na kciuku bo tak cięzko chodził W tych starszych modelach to chyba zawsze się psują te joye
witam jak juz gdzies opisywałem . Rozkręcilem telefon nastepnie joya zanurzyłem w spirytusie na 2 godziny,po dokladnym osuszeniu i skręceniu telefony joy dziala jak nowy
W K300i i w K700i miałem uszkodzonego joya. Jestem ciekawy czy w innych markach telefonów joye są takie wadliwe.
Alexandraa [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-15, 13:37
Tak jak w telefonach z klapką psuje się klapka tak w tych psują się joye...
Teraz mam k750i i nie psuje się w nim joy Sprawuje się ładnie. To chyba tylko w tych starszych modelach.
Sieć GSM: Plus GSM
Sony Ericsson: k300i
Wysłany: 2007-07-16, 17:03
ja mam k300i, tel kupilem od kogos tam, po okolo 3 miechach zaczal sie zacinac, niedawno starszy zdjal mi klapkie wzial WD 40 i przecyszcil, teraz dziala jeszcze lepiej niz kiedy kupilem :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
darmowe gry java Na tej stronie nie są umieszczone żadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, długość, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.).
Pamiętaj, że pliki objęte prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową.