Wysłany: 2007-05-08, 08:19 [Problem] z konfiguracją internetu
Mam mały problem związany z przeglądaniem internetu kupiłam telefon sony ericsson w normalnym sklepie a kartę w erze próbowałam na wszystkie strony skonfigurować przeglądarkę ale cały czas mi wyskakuje błąd zmień ustawienia nie mogę odbierać mms ani pobierać dźwięków może ktoś z was wie jak skonfigurować internet w sieci era tak tak
Sieć GSM: Era
Sony Ericsson: K750i
Wysłany: 2007-05-09, 19:18
Możesz też zadzwonić do BOA tam jak powiesz w czym problem to napewno pomogą płacisz fakt faktem za połaczenie ale tam na 99% procent rozwiążom twój problem
_________________ .:Bóg jest wielki a ja jestem jego prorokiem:.
1. Wejdź w MENU, przejdź do USTAWIENIA i wybierz ŁĄCZNOŚĆ.
2. Wybierz KOMUNIK. DANYCH, a następnie KONTA DANYCH.
3. Zaznacz NOWE KONTO i wciśnij DODAJ.
4. Jako TYP KONTA wybierz DANE GPRS.
5. W polu NAZWA wpisz WAP Heyah GPRS i naciśnij KONTYNUUJ.
6. W następnej w zakładce NOWE DANE GPRS, uzupełnij pola APN wpisując heyah.pl, NAZWA UŻYTKOWN. i HASŁO wpisując heyah
7. Naciśnij ZAPISZ, a następnie EDYTUJ.
8. Wejdź do ZEZWÓL NA POŁĄCZ. i zaznacz TYLKO GPRS.
9. Wróć do ŁĄCZNOŚĆ, a następnie przejdź do UST. INTERNETOWE.
10. Po wejściu w PROFILE INTERNET. zaznacz NOWY PROFIL i wciśnij DODAJ.
11. Wpisz nazwę np. WAP Heyah GPRS.
12. Wybierz ŁĄCZ UŻYWAJĄC i ustaw WAP Heyah GPRS, a następnie naciśnij ZAPISZ.
13. Zaznacz WAP Heyah GPRS, naciśnij WIĘCEJ i wybierz USTAWIENIA.
14. W polu UŻYJ SERW. PROXY ustaw TAK.
15. W polu ADRES SERWERA PROXY wpisz 213.158.194.229
16. Jako NUMER PORTU ustaw 8080.
17. W polach NAZWA UŻYTKOWN. i HASŁO wpisz heyah i naciśnij ZAPISZ.
18. Naciśnij WIĘCEJ, a następnie wybierz ZAAWANSOWANE.
19. Naciśnij ZMIEŃ STRONĘ GŁ. i wpisz nazwę Heyah WAP
20. W polu ADRES wpisz http://wap.heyah.pl i naciśnij ZAPISZ.
21. Wróć do PROFILE INTERNET., zaznacz WAP Heyah GPRS i naciśnij WYBIERZ.
Po wykonaniu powyższych czynności proszę o wyłączenie i włączenie aparatu.
sprobujcie tak zrobic...tylko tma gdzie ma byc heyah wpisz era:):)moze zadziala:):)
Ostatnio zmieniony przez marcin1992 2007-05-17, 21:38, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2007-05-19, 12:50 Re: z konfiguracją internetu
kamuniak napisał/a:
Mam mały problem związany z przeglądaniem internetu kupiłam telefon sony ericsson w normalnym sklepie a kartę w erze próbowałam na wszystkie strony skonfigurować przeglądarkę ale cały czas mi wyskakuje błąd zmień ustawienia nie mogę odbierać mms ani pobierać dźwięków może ktoś z was wie jak skonfigurować internet w sieci era tak tak
Najlepiej do serwisu lub do salonu żeby wgrac ustawienia internetowe
musisz wejśc na www.era.pl i tam wejsc w zarzadzanie telefonem o ile sie nie myle i tam dajesz numer i oni przesyłaja konfiguracje i ja trzeba zapisac w telefonie
[ Dodano: 2007-07-09, 13:17 ]
a nastepnie w ustawieniach internetu zmienic na erawap.. w profilu
witam wszystkich!!!! mam problem podalem numer na stronce przychodza ustawienia wszystko ladnie ale jak chce zapisac to wyskakuje blad danych.....mam siec sami swoi HELP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
darmowe gry java Na tej stronie nie są umieszczone żadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, długość, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.).
Pamiętaj, że pliki objęte prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową.