Sieć GSM: Era
Sony Ericsson: k310i
Wysłany: 2007-04-24, 19:42
joystick jest najbardziej narażonym na "popsucie" elementem Przecież cały czas nim "gibasz" więc ma prawo sie popsuć A takie przypadki są bardzo częste
Sieć GSM: Era
Sony Ericsson: K750i
Wysłany: 2007-05-09, 19:16
ech z joyami jest róznie jednym szlak trafia po kilku dniach miesiącach a innym (jak mojemu kumplowi ) działa bez problemu przez dwa lata wszystko zależy od szczęścia zanim co kolwiek wymienimy to najpierw go przeczyścić jak to nie pomorze najlepiej udać się do serwisu tam sprawe załatwią za niewielką opłatą pozdrawiam
_________________ .:Bóg jest wielki a ja jestem jego prorokiem:.
Niestety jest to wada telefonu. Ja mam k300i i też mi się powoli psue dżojstik. Ale jest na to rada: "Najlepszym rozwiązaniem profilaktycznym dotyczącym dżoja jest systematyczne czyszczenie go co parę dni w miejscach gdzie styka się z obudową, najlepiej wykałaczką lub lekko nasączonym spirytusem wacikiem higienicznym. Wbrew pozorom bardzo dużo to daje, bo telefonik trzymany w kieszeni jest narażony na wiele zanieczyszczeń, które z czasem dostają się do wnętrza i uniemozliwiają pełną manipulacje dżojstikiem. Ponadto czyszczenie całego Erikssonka też mu nie zaszkodzi.
Gdy już jednak dżoj odmawia posłuszeństwa i nie "łapie", trzeba zwrócić uwagę na jego obudowę - tą małą, kwadratową. Trzeba ją docisnąć mocno palcem lub też czymś innym, byle jej nie porysować. Gdy dżojek zacznie lepiej działać to problem właściwie z głowy; można to powtarzać wiele razy, bez udawania się do serwisu. Gdy jednak nic to nie da, wówczas trzeba zainwestować w śrubokręt serwisowy co i tak jest znacznie tańsze niż wymiana dżoja, rozkręcić obudowę i wyczyścić jego okolice.
ja powiem tak , w se t610 wystarczylo przeczyscic dzojstik, i podociskac blaszke oslaniajaca dzojstik od gory, w k300i jeszcze nie probowalem ( bo tez mi sie tnie ) ale jak to zrobie to dam znac
Sieć GSM: Orange
Sony Ericsson: K310i
Wysłany: 2007-07-24, 09:31
eetam ja to mało korzystam z yoystikaw sumie muzyke da sie wlaczyc klawiaturą
Cesar667 [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-25, 12:02
w tych k300i joystic psuje sie bardzo czesto jest do wada techniczna która występuje w wielu z tych tel bo nie w każdym.Czyszczenie nic nie pomaga.Ja mój tel oddawałem do czyszczenia 3 razy i pomagało moze na tydzień troche wiecej.ALe po wstawieniu nowego oryginalnego joya chodzi elegancko i nie zaciął sie przez prawie rok ani razu. Wiec najlepiej jest wymienic joystick bo poprostu bardzo czesto trafia sie na wadliwy...
W K310i dżojstik to jedna czestrzych usterek. Moim zdaniem jest ona prosta do usuniecia ,bo po pierwsze jezeli masz telefon na gwarancji to oddajesz..;) Jezeli lubisz majsterkowac to czyscisz dzojstik. Jezeli nie chce Ci sie bawic oddajesz do jakiegos serwisu i masz problem z głowy =]
bratek3008 [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-26, 15:52
hejka mam do was pytanko... kupilem od kolezanki, zupelnie za bez cen k310i tylko jest wada.... ma urwany joystick:/ czy jak pujde do serwisu zrobią mi coś z tym?? ile by to kosztowalo?? <co>
ja probowalem rozkrecic mojego k300i ale starsznie ciezko elemety sie oddziela. zy to jest normalne? boje sie ze jak wloze w to zaduzo sily to cos peknie
ale bez rozbierania tez czyszcze joystick dzieki czemu dziala sprawniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
darmowe gry java Na tej stronie nie są umieszczone żadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, długość, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.).
Pamiętaj, że pliki objęte prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową.